افزایش 2.6 درصدی سطح زیر کشت گندم پاییزه

124

در فصل حاضر، مبارزه با علف‌های هرز و کوددهی در زمان مناسب برای محصول گندم قابل توصیه است.
مجری طرح گندم امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) از افزایش 2.6 درصدی سطح زیر کشت گندم پاییزه نسبت به برنامه ابلاغی خبر داد و گفت: سطح سبز مزارع در حال حاضر مناسب ارزیابی می‌شود و بارندگی‌های اوایل اسفندماه کمک بزرگی بوده است.
اسماعیل اسفندیاری‌پور افزود: کل بارندگی‌ها تا به امروز از کاهش برخوردار بوده است، اما سطح سبز مزارع مناسب پیش‌بینی می‌شود. سطح کشت گندم آبی دو میلیون و 350 هزار هکتار و سطح کشت گندم دیم سه میلیون و 350 هزار هکتار دیم برآورد شده است.
وی خاطرنشان کرد: در مجموع سطح سبز مزارع گندم شش میلیون و 200 هزار هکتار است که نسبت به برنامه ابلاغی سال گذشته که شش میلیون و 50 هزار هکتار بود، از افزایش 2.6 درصدی برخوردار است.
اسفندیاری‌پور ادامه داد: در حال حاضر به گندم‌کاران توصیه می‌شود حمله علف‌های هرز را جدی گرفته و پایش و نظارت‌های دقیقی تا پایان دوره سبزی گندم داشته باشند.

آغاز مبارزه با علف‌های هرز در مناطق گرمسیری جنوب
مجری طرح گندم تصریح کرد: در مناطق گرمسیری جنوب مانند کرمانشاه، ایلام، خوزستان و لرستان مبارزه با علف‌های هرز در حال انجام است و دادن کود سرک نیز توصیه می‌شود.
وی یادآور شد: کود ازته به مقدار کافی وجود دارد و کشاورزان با توجه به دستورات کارشناسان پیرامون نیاز گیاه، نسبت به کوددهی اقدام کنند.
اسفندیاری‌پور تأکید کرد: مصرف بیش از حد کودهای شیمیایی باعث تشدید بیماری‌ها و مشکلات مختلفی برای گیاهان می‌شود.
وی اظهار داشت: با توجه به ابلاغیه مؤسسه تحقیقات خاک و آب درباره فرمول کودی ارائه‌شده، این دستورالعمل به سازمان‌های جهاد کشاورزی اعلام شده است و با توجه به اقلیم و رطوبت هوا در حال اجرا است.
اسفندیاری‌پور همچنین گفت: تا زمانی که مزارع سبز است، عوامل خسارت‌زا مانند آفات و بیماری‌ها باید جدی‌تر گرفته شوند.
گفتنی است، بر اساس برنامه کشت در سال جاری، کشت دو میلیون و 300 هزار هکتار گندم آبی و دو میلیون و 750 هزار هکتار گندم دیم پیش‌بینی شده بود که از این سطح دو میلیون و 350 هزار هکتار گندم آبی و سه میلیون و 350 هزار هکتار گندم دیم در حال حاضر سبز شده است.
لازم به ذکر است، معاون بهبود تولیدات زراعی وزارت جهاد کشاورزی رعایت الگوی کشت با توجه به وضعیت آبی کشور را توصیه کرده بود که بر این اساس، کاهش سطح زیر کشت گندم پیش‌بینی شده بود، اما در حال حاضر افزایش 2.6 دهم درصدی گندم نسبت به برنامه ابلاغی دیده شده است./
منبع: http://www.iana.ir-10/12/93