تکلیف قیمت های تضمینی امروز در شورای اقتصاد نهایی می شود

تکلیف قیمت های تضمینی امروز در شورای اقتصاد نهایی می شود/ افزایش ۳ برابری سطح زیر کشت کلزا نسبت به سال گذشته

معاون امور برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهادکشاورزی از احتمال نهایی شدن نرخ خریدهای تضمینی در جلسه هیات دولت خبر داد.
معاون امور برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهادکشاورزی، امروز در گفت وگو با خبرنگار ایانا گفت: امروز دوشنبه قرار است جلسه هیات دولت برگزار شود که یکی از دستور جلسات آن، بررسی قیمت های تضمینی است.
عبدالمهدی بخشنده، با اشاره به اینکه طبق قانون، این قیمت ها باید تا قبل از پایان شهریور اعلام می شد، افزود: در تیرماه قیمت های پیشنهادی از طرف وزارت جهادکشاورزی به دولت اعلام شد، اما بنا به دلایلی رسیدگی به این موضوع به تعویق افتاد. البته جلسات تخصصی در سازمان برنامه و بودجه برگزار و تاییدیه آن در اواخر شهریور به شورای اقتصاد ارائه شده بود.
بخشنده عنوان کرد: امید می رود با توجه به امکانات دولت و محدودیت های مالی که وجود دارد، امروز این موضوع بررسی و تصمیم شایسته ای از طرف هیات دولت برای نرخ های تضمینی اتخاذ شود.
وی در ارتباط با صادرات مرکبات در سال جاری اظهار داشت: پیش بینی می شود که امسال تولید مرکبات بیش از حد نیاز باشد، بنابراین باید برای صادرات آن فکری اساسی می شد. البته در سال های گذشته نیز صادرات به مقدار محدود وجود داشته، اما امسال تدبیر ویژه ای از طرف وزیر جهاد کشاورزی برای آن اندیشیده شده است.
به گفته بخشنده، قرار است به ازای صادرات هر ۳ کیلوگرم مرکبات به ویژه پرتقال، در فصل پرتولید مثل زمستان، اجازه واردات یک کیلوگرم از همین محصول در فصل کم تولید یعنی تابستان صادر شود. آن هم با رعایت تمام شرایط قرنطینه ای و بهداشتی.
معاون وزیر جهادکشاورزی در ارتباط با بازار گوشت قرمز گفت: هرچند تنظیم بازار خرده فروشی ها به وزارت جهاد کشاورزی مربوط نیست، اما همین که گوشت به وفور در قصابی ها وجود داشته و مشتری کمبودی در این زمینه احساس نمی کند، نشان دهنده تنظیم درست بازار است. اینکه برخی ها سنگ کمبود را به سینه می زنند، نشان از ضعف در خرده فروشی هاست که در این راستا باید دستگاه های متولی مانند سازمان حمایت مصرف کننده و تولید کننده وارد عمل شده و از متضرر شدن مصرف کننده جلوگیری کند.
وی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد گوشت قرمز مورد نیاز در داخل کشور تولید می شود، ادامه داد: ۱۰ درصد باقی مانده که وارد کشور می شود بیشتر برای مراکزی مانند دانشگاه ها، پادگان ها، بیمارستان ها و صنایع دیگر که مصرف عمده دارند، استفاده خواهد شد.
این مقام مسوول با اشاره به اینکه فصل کشت غلات به ویژه گندم، جو و کلزا آغاز شده، گفت: طبق آخرین آمارها تاکنون بیش از ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور زیر کشت کلزا رفته که نسبت به سال گذشته افزایش ۳ برابری را تجربه کرده و این موفقیت قابل توجهی برای رسیدن به سطح ایده آل محسوب می شود و بالاتر از سطح پیش بینی هاست. زیرا یکی از اهداف اقتصاد مقاومتی، کاهش وابستگی به واردات دانه های روغنی است.
بخشنده در مورد گندم افزود: تاکنون ۲,۵ میلیون هکتار نیز گندم دیم و آبی کشت شده که با توجه به امکانات فراهم آمده، امید می رود امسال نیز مانند سال گذشته تولید مطلوب باشد.
معاون امور برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: تمام نهاده های مورد نیاز کشاورزان اعم از سموم، کودهای شیمیایی و بذر، در اختیار کشاورزان قرار گرفته و هیچ کمبودی در این زمینه وجود ندارد. ضمن اینکه بخش اعظم بذور گندم و جو تولید داخلی بوده و بخشی از بذور کلزا نیز که رقم های جدیدی را شامل می شود، وارداتی است.
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۵-
منبع : http://www.iana.ir/